3 Tips om in de winter je terras te gebruiken

Als het regent buiten, dan zul je niet snel denken om buiten op je terras te gaan zitten. Maar het kan wel heerlijk zijn met een gure frisse wind. De dagen dat je met een korte broek naar buiten kan zijn voorbij en het wordt steeds kouder en de dagen worden korter. De meeste mensen blijven binnen en genieten van een kop warme chocomel, koffie of thee. Echter kunnen de winterse maanden ideaal zijn om buiten te zitten en kun je een tuinkachel kopen. Heel gezellig en leuk, maar ook gezond.

1. Een warme aankleding kiezen

Zorg dat de plek waar je gaat zitten waar het niet koud aanvoelt. Dat kun je makkelijk doen met een dekentje over het vlak waar je gaat zitten. Ook kun je mooie kussentjes gebruiken om het geheel wat warmer aan te kleden. Naast kussentjes en dekens kun je ook gebruik maken van kaarsen. Dat is niet alleen heel sfeervol, maar kaarsen geven ook veel warmte af. Een hele budgetvriendelijke en decoratieve oplossing.

2. Bereid je goed voor

Heb je niet alleen de interesse om warm op je terras te zitten in de winter, maar ook kunnen genieten van een mooi uitzicht? Dan is het verstandig om je tuin winterklaar te maken. Bij je terras kun je mooie winterplanten toevoegen. Een terras maak je al heel leuk met plantjes. Let dus wel goed op welke planten je koopt, want niet alle planten zijn bestendig tegen de kou. Planten zoals de fuchsia, winterheide, anjer, bergthee en vetplanten kunnen heel goed geplaatst worden in de herfst en winter. Planten nemen ook vocht op en dat maakt je terras minder vochtig. En dat maakt het makkelijke om je terras warmer te maken.

3. Het zorgen voor een afsluitbare terras

Beschik je over een gesloten terras, dan heb je al een groot voordeel op het gebied van kou. Een gesloten terras trekt daarnaast minder stof dan een open terras. Beschik je over een open terras, dan is het verstandig om ramen en schuifdeuren te installeren. Je hebt dan de mogelijkheid tot een open en gesloten terras. Glas kan qua decoratie ook heel handig zijn. Het geeft namelijk meer mogelijkheden om te decoreren en het beschermt tegen natte en koude omstandigheden. Plaats een tuinkachel van Woodburner op je terras voor prettige warmte.

Dit vind je misschien ook leuk...