Bergenia cordifolia

De bergenia cordifolia is ook wel bekend onder de Nederlandse naam schoenlapperplant. Indien u deze soort wilt gebruiken is het aan te raden om het te planten bij een vijver, of als laagblijvende plant. Wanneer de plant bloeit en er bladeren aan beginnen te groeien, zult u merken dat de plant ronde bladeren heeft. Een belangrijk kenmerk van de bergenia cordifolia is dat de plant weinig onderhoud nodig heeft. Dit zorgt er direct voor dat de plant op een snelle manier kan groeien. Veel mensen kiezen om deze reden ervoor om deze plant te planten in hun tuin.

Bergenia cordifolia in de tuin

De stengel van de bergenia cordifolia is ongeveer 25 tot 40 centimeter lang. Wanneer de plant is gebloeid, worden de gekleurde bloemetjes van de plant zichtbaar. In de meeste gevallen wordt de plant 45 centimeter lang, maar het kan ook zo zijn dat de lengte van de plant 60 centimeter kan worden. Van oorsprong komt de plant uit Aziƫ, maar het is een plant die prima in de Nederlandse tuin een plekje kan krijgen.

Bergenia cordifolia prijs

Wat is de prijs van de bergenia cordifolia plant? Wanneer u besluit om deze plant te kopen dan heeft u te maken met een lage prijs. Het is namelijk een goedkope plant die vrijwel in alle tuincentra wordt verkocht. Als u kiest voor een lage aantal bergenia cordifolia, dan betaalt u ongeveer 2 euro per stuk voor de plant. Door meer te kopen wordt de prijs ook lager. De precieze prijs van deze soort hangt uiteraard af aan de tuincentrum waar u de plant koopt. Daardoor is het aan te raden om bij uw eigen tuincentrum te vragen naar de prijs. Aan de andere kant kunt u de plant ook online kopen. Een goede webshop om de Bergania te kopen is tuinplantenwinkel

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *