Blokhut kopen – Wat zijn de opties?

Je weet het zeker. Je wil een blokhut kopen. Je bent nog in de oriëntatiefase. Wij nemen je mee in de opties. Om te beginnen. Wat is precies een blokhut? Een blokhut is een klein houten huis of bijgebouw. Opgebouwd uit massieve houten balken die op elkaar gestapeld worden. De constructie van de hoeken is zo gemaakt dat ze in elkaar vallen. Hieraan is een blokhut ook te onderscheiden ten opzichte van een tuinhuis. De blokhut heeft een wat grovere uitstraling en is erg stevig. Door de manier van stapelen oogt hij ook robuust.

Een blokhut kopen op maat of bij bouwmarkt?

Bij veel bouwmarkten of tuincentra zijn blokhutten kant en klaar te koop. Ze worden geleverd in makkelijk vervoerbare pakketten. Je moet ze zelf in elkaar zetten aan de hand van een handleiding. Voor een gemiddelde doe-het-zelver is dit prima te doen. De keuze in afmetingen is hierin beperkt. Het zijn immers standaardpakketten met de meest gangbare maten. Het kan dus gebeuren dat ze niet voldoen aan jullie gewenste afmetingen. 

Heb je een specifieke maat nodig? Dan kan je ervoor kiezen om een blokhut op maat te laten maken. Dit kan bij verschillende leveranciers en met verschillende modellen. Ook als je het op maat laat maken heb je de mogelijkheid om hem zelf in elkaar te zetten. Uiteraard kunnen diverse leveranciers hem ook voor je in elkaar zetten. 

Een Blokhut kopen, is dat duur?

De prijzen van een blokhut lopen erg uiteen. Dat heeft onder andere te maken met de afmetingen, materiaal en wensen. Om even in bedragen te praten: je hebt ze tussen de 600 euro en 7.000 euro. De keuze in modellen is erg groot. Van een Finse blokhut tot een Zweedse blokhut tot zeer gemoderniseerde modellen. Uiteraard zullen er voor het plaatsen van de blokhut nog andere kosten in rekening worden gebracht. 

Is een blokhut geïsoleerd?

Normaliter komt een blokhut niet met specifiek isolatiemateriaal. Het voordeel van een blokhut is dat hij uit hout bestaat. Hout heeft van nature een isolerende werking. Hoe dikker het hout is waar je voor kiest, des te meer de isolerende werking. Dat heeft met name te maken met de celstructuur van het hout. 

Zou je hem wel graag willen isoleren? Dan heb je meerdere mogelijkheden. Vloerisolatie, wandisolatie of dakisolatie zijn bij de meeste hutten mogelijk. Een bijkomend voordeel. Het is een redelijk eenvoudig om een blokhut geïsoleerd te maken. Een vloer isoleren is de meest efficiënte en eenvoudige manier. Je brengt wat isolatiemateriaal aan onder de vloer. Daarna bevestig je de vloer op de onderliggers van het huisje. Binnen no time heb jij een geïsoleerde blokhut in de tuin staan.

Waar kan ik een blokhut kopen?

Ben je enthousiast en wil jij een blokhut kopen? Zoals eerder benoemd zijn er bij bouwmarkten standaard blokhutten te verkrijgen. Wil je meer keuze hebben of een op maat gemaakte blokhut kopen? Dan kan je het beste naar een bedrijf als Blokhut Specialist gaan. Online kan je deze specialisten en hun assortiment rustig bekijken. 

Dit vind je misschien ook leuk...