Clerodendrum trichotomum

Clerodendrum trichotomum, ook wel de pindakaasboom genoemd is een boom die de laatste jaren steeds meer voorkomt in Nederland. De boom is de pindakaasboom genoemd, doordat de bladeren na een tijdje ruiken naar pindakaas. Dit maakt dat de boom zeer uniek is. De boom heeft niet alleen een aparte geur, maar heeft ook een warme uitstraling. Bovendien zult u een geheel zien met diverse kleuren. Na het bloeien zult u merken dat de clerodendrum trichotomum bessen zal krijgen. De bessen en de bladeren hebben allemaal een andere kleur wat de boom interessant maakt.

Clerodendrum trichotomum fargesii

De belangrijkste reden waarom de Clerodendrum trichotomum fargesii boom zo populair is, is de geur van de boom. Ondanks dat sommige mensen het niet geloven, ruiken de bladeren van de boom werkelijk naar pindakaas. Vooral voor liefhebbers van pindakaas is dit een prachtige keuze. U moet wel rekeningen houden met het feit, dat de boom pas na augustus bloeit. Een voordeel is wel dat u op elk moment van het jaar deze soort kunt aanschaffen.

Clerodendrum trichotomum

Clerodendrum trichotomum

Clerodendrum trichotomum snoeien

Voordat u de boom plant moet u letten op een aantal dingen zoals de standplaats. Als u wilt dat de boom effectief groeit moet u de boom planten op een plaats met veel zonlicht. Doordat de boom tot drie meter hoog kan worden, is het raadzaam om de boom te planten op een plaats met veel ruimte. Voornamelijk in de winter kunt u de boom snoeien, doordat de boom dan weinig zonlicht ontvangt.

Clerodendrum trichotomum kopen

Als u besluit om de clerodendrum trichotomum aan te schaffen, is de prijs voor u natuurlijk belangrijk. Vooral mensen die tuinieren als hobby doen hebben meestal een krap budget vrijgemaakt voor bomen. In eerste instantie zult u een boom krijgen met een stam van ongeveer 1,5 meter. Hierbij moet u rekening houden met een prijs van minimaal 70 euro.

De prijs hangt ook af van de verzendkosten. Als u via internet een boom bestelt dan betaalt u meestal verzendkosten voor de boom. Hoe groter de boom, hoe meer u moet betalen. In vergelijking met andere bomen ligt de prijs van de boom ongeveer op dezelfde hoogte. Beslis dus goed welke boom u wilt planten en hoeveel tijd u over heeft voor het opknappen van uw tuin. Voor degenen die een onderhoudsvrije boom willen hebben is de clerodendrum trichotomum boom wel een redelijke keuze.

Clerodendrum trichotomum.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *