De beste tuinplanten

In deze blog deel ik mijn persoonlijk mening over de beste tuinplanten

Nummer 1 de Palmboom

Een palmboom groeit vanuit het midden van de stam. Nieuwe bladeren drukken de oude bladeren weg, waardoor deze oude bladeren gaan doorhangen en van kleur veranderen. Snoei alleen deze bladeren tot een paar centimeter van de stam. Verder hoeft de palmboom niet gesnoeid te worden.

Het is van belang om een palmboom op een plaats aan te planten die goed waterdoorlatend is. Toch is het belangrijk dat de palm voldoende water krijgt. In de zomer moet de palm twee keer per week water krijgen. In de winter hoeft dit slechts één keer per twee weken.

Een palmboom direct kopen kan bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 2: Magnolia bomen en struiken

Magnolia, in het Nederlands beverboom, bloeit al vroeg in het seizoen met grote tulpachtige bloemen in wit, roze, paarsrood of geel. Voor veel mensen is een bloeiende Magnolia het teken dat de lente echt in aantocht is. Hoewel wij beverboom zeggen, is Magnolia eigenlijk een struik. Snoeien is niet per se nodig. Plant Magnolia op een iets beschutte plek tegen koude wind, de bloemen blijven dan langer mooi!

De magnolia koopt u voordelig bij tuinplantenwinkel

Nummer 3: de mooie lavendel

Lavendel (Lavandula) zijn populaire groenblijvende en geurende tuinplanten. De meeste lavendelplanten bloeien in paarstinten, maar er zijn ook witbloeiende en roze bloeiende lavendelplanten. Lavendel past eigenlijk in iedere tuin en kan prima in pot.

Shop deze direct online bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 4: Geranium

Met Geranium (ooievaarsbek) bedoelen wij de groep winterharde tuingeraniums. Geranium is uitstekende bodembedekker, dat onkruid zeer goed kan onderdrukken. Geranium zijn lang doorbloeiende bodembekkende planten die in vele bloemkleuren leverbaar zijn, zowel groenblijvend als bladverliezend.

Nu op zoek naar een mooie geranium, kijk dan eens bij tuinplantenwinkel

Nummer 5: Siergrassen

Siergrassen geven vooral in het najaar sfeer in uw tuin met hun mooie aren in diverse kleuren. Op deze manier kunt u zelfs tot diep in het najaar van uw tuin genieten. Het geluid van wevend gras werkt rustgevend. De meeste grassen kunt u snoeien in het voorjaar. Laagblijvende wintergroene siergrassen zijn uitstekende bodembedekkers die het onkruid goed kunnen onderdrukken. Ideaal voor een onderhoudsarme tuin.

Koop een mooie set grassen op tuinplantenwinkel.nl

Nummer 6: de Beukenhaag

Een beukenhaag is een prachtige omlijsting van uw tuin. Het meest populair is de haag van groene beuken (Fagus sylvatica). Ook de rode beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’) is als haag leverbaar. Naast de gewone beuk wordt de haagbeuk (Carpinus betulus) veel gebruikt als haag. De beuk is inheems in Europa en wordt in Nederland veel toegepast als haag.

De beukenhaag is te koop op tuinplantenwinkel

Nummer 7: Bamboo – maar pas op!

Bamboe is een wintergroene tuinplant. Eigenlijk behoort bamboe tot de grassen. Bamboe is voor vele doeleinden in de tuin toepasbaar, denk bijvoorbeeld eens aan een wintergroene haag! Bamboe kunnen we verdelen in twee groepen, de woekerende en de niet-woekerende bamboe. Dus let op de woekerende variant he 🙂

Kopen kunt u de bamboe hier

Nummer 8: De vlinderstruik

De vlinderstruik (Buddleja) is een geliefde tuinplant voor elke tuin. De vlinderstruik staat bekend om zijn uitbundige bloei en het aantrekken van vlinders in de zomer. Die genieten van de nectar die de vlinderstruik voortbrengt. Hoe meer de vlinderstruik in de zon staat, hoe uitbundiger deze zal gaan bloeien. Ze bloeien van begin juli tot eind september met witte, roze, paarse, gele of violette bloemen.

Vlinderstuik kopen kan bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 9: De mooie rhododendron

Rhododendrons zijn groenblijvende heesters die vroeg in het voorjaar bloeien. Ze staan graag in de halfschaduw in humusrijke iets zure (bos)grond en wortelen oppervlakkig. Van nature groeien ze langs bosranden. De meeste Rhododendrons kunnen wel 200 cm hoog worden, er zijn echter ook laagblijvende soorten die niet hoger dan 100 cm worden. Rhododendrons of Azalea’s zijn in vele bloemkleuren leverbaar.

Shop direct een rododendron bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 10: blauwe regen – super mooi!

Blauwe regen (Wisteria) is niet altijd blauw. Daarom schrijf je de naam ook wel aan elkaar, want er is ook een witte en roze blauweregen! Wit, roze of blauw, deze klimmer is een echt plaatje met lange bloemtrossen in mei die ook nog eens heerlijk geuren. Wisteria heeft geen hechtwortels, daarom hebben ze steun nodig om te klimmen.

Koop direct een witte of blauwe regen bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 11: clematis klimplanten

De clematis heeft een kleurrijk assortiment en toont zich in diverse soorten. De clematis is in drie groepen onder te verdelen afhankelijk van de combinatie van bloeitijd en de wijze waarop de plant gevormd wordt op het hout ten aanzien van het vorige jaar. 

Koop de clematis online bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 12: maagdenpalm

Maagdenpalm (Vinca) is een wintergroene bodembedekker die zich met ondergrondse uitlopers verspreidt en goed tegen schaduw kan, hoewel de plant daar minder bloemen geeft dan in de zon. Er zijn twee soorten; de grote maagdenpalm, Vinca major en de kleine maagdenpalm, Vinca minor.

Een Vinca maagdenpalm vindt je bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 13: bloesemboom

Bloesembomen zijn voor veel mensen de echte blikvangers in de tuin. Een bloesemboom brengt kleur in de tuin! Van de prachtige Japanse sierkersen, bijvoorbeeld de Kanzan’, tot de bekende sierlijke magnolia, bijvoorbeeld de ‘Susan’. Bloesembomen zijn er in allerlei kleuren, soorten en maten. 

Koop nu een bloesemboom bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 14: coniferen

Coniferen zijn planten die bijzonder geschikt zijn voor het maken van hagen. Haagplanten.net biedt zowel groene, gele als blauwe coniferenhagen aan, zodat er altijd een soort is die bij u in de tuin past! Voor alle coniferen soorten geldt dat snoeien belangrijk is voor de ontwikkeling van de plant. Doordat coniferen goed te snoeien zijn, zijn ze erg geschikt voor formele hagen.

De mooiste en beste confereren koopt u bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 15: Taxus

Taxus baccata is de bekende Taxus die veel voor wintergroene hagen wordt aangeplant. Taxushagen vormen een luxe afscheiding in elke tuin. Met de donkergroene kleur van de Taxushaag komen de bloemen en planten in uw tuin goed tot zijn recht! Taxus is een langzaam groeiende coniferensoort, omdat een taxus langzaam groeit zijn ze in verhouding

Taxus kan u vertrouwd en snel kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 16: Bijzondere bomen

Bijzondere bomen zijn bomen die u niet op elke hoek van de straat tegenkomt. Wij hebben bijzondere bomen geselecteerd met diverse bladvormen, bloemkleuren of groenblijvende soorten. Het zijn meestal imposante bomen, zelfs voor de echte tuinliefhebber!

Bijzondere bomen shop je snel bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 17: een groene hedera haag

De hedera, ook wel bekend als klimop, is een groenblijvende haagsoort. Hij is er in meerdere vormen. De Hedera Helix Woerner heeft bijvoorbeeld een hoekig blaadje. De Hedera Hibernica heeft een afgerond blaadje. Daarnaast zijn er nog soorten zoals de Hedera Helix Goldchild, Hedera Helix Glacier, Hedera Helix White ripple en Hedera Helix Green ripple. Deze soorten hebben een bonte groene kleur.

Hedera nodig, kijk dan eens bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 18: waldsteinia

Waldsteinia ternata is een groenblijvende bodembedekker die zich verspreidt zich met ondergrondse uitlopers. Waldsteinia ternata heeft glanzend groen blad en geeft heldergele bloemen van april – mei. Waldsteinia ternata is een zeer sterke plant die schaduw verdraagt en het liefst niet in te droge grond staat.

De Waldsteinia koop u hier bij tuinplantenwinkel.nl
https://www.tuinplantenwinkel.nl/waldsteinia-ternata.html

Nummer 19: Eigen appels van de appelboom

Het is zo’n heerlijk beeld: een appel van de boom plukken en er meteen je tanden erin zetten. Maar de smaak van vers geplukte appels laat vaak veel te wensen over. Wij geven als tip wanneer je kunt plukken en hoe lang je wacht tot je je eerste appeltjes weg hapt.

Meer info of direct een appelboom kopen doe je bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 20: epimedium

Epimedium x perralchicum ‘Frohnleiten’ bloeit met mooie heldergele bloemen. De hoogte van Epimedium x perralchicum ‘Frohnleiten’ bedraagt ongeveer 20 tot 30 cm.

De bloemetjes van Epimedium x perralchicum ‘Frohnleiten’ verschijnen in de periode april-mei. Het blad van Epimedium x perralchicum ‘Frohnleiten’ is wintergroen.

Epimedium is te koop bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 21: clematis armandii

Clematis armandii is een groenblijvende Clematis. Deze klimplant is erg populair omdat het één van de weinige groenblijvende klimplanten is die zich niet vasthecht op de muur. De bladeren blijven in de winter aan de plant en blijven volledig groen. De bloemen zijn wit tot crèmewit van kleur en heerlijk geurend, de bloei is vroeg in het voorjaar, in maart .

Koop deze mooie klimmer bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 22: pennisetum hameln

Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ (Lampepoetsersgras) is een siergras met donkergroen blad tot circa 40 cm hoogte. Pluimvormige bloeiwijze aan dunne bloemstengels tot circa 60 cm hoogte. Augustus – november. Mooi verdrogend, sierlijk tot in de winter. Zon. Elke grondsoort. Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ is vroegbloeiend.

De Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’ koopt u bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 23: afrikaanse lelie

De nederlandse naam is Afrikaanse lelie, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C.

Koop direct een afrikaanse lelie bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 24: alchemilla mollis

Alchemilla mollis of fraaie vrouwenmantel is vooral bekend door de eigenschap dat na een regenbui waterdruppels als parels op het blad blijven liggen. Alchemilla mollis is een gemakkelijke tuinplant die zich echter wel uit kan zaaien. Deze vrouwenmantel moet het vooral hebben van het fraaie blad.

Koop de alchemilla bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 25: Leilinde

Tilia vulgaris ‘Pallida’ is de bekende leilinde.
De leilinde wordt nog steeds het meest toegepast als leiboom.
Het is een snelgroeiende leiboom die zich uitstekend laat snoeien.

Leilinde nodig? Vertrouwd en snel geleverd door tuinplantenwinkel.nl

Nummer 26: oude fruitbomen

Wie wil er nou niet een mooie fruitboom in de tuin, maar geen 20 jaar wachten tot de boom een indrukwekkend formaat heeft? Wij hebben de oplossing voor u! Fruitbomen uit onze eigen boomgaard mèt groeigarantie, opgepot in een kuip of in een authentieke fruitkist.

Opzoek naar de beste oude fruitboom? kijk dan bij tuinplantenwinkel.nl

Nummer 27: Liriope

Leliegras is de de Nederlandse naam van deze bodembedekkende plant die nog het meeste lijkt op een siergras. Siergras is het echter allerminst. Liriope bloeit in de late zomer en het najaar met paarse of witte bloemaren. Muscari, de tweede naam van de plant, verwijst naar de gelijkenis van de bloem met het Blauwe druifje. De vaste plant is familie van de lelies, vandaar de naam.

Lees hier verder: https://www.tuinplantenwinkel.nl/vaste-planten/bodembedekkers/liriope/

Nummer 28: Geranium Rozanne

Geranium ‘Gerwat’, een ooievaarsbek, is vooral bekend onder de naam Geranium ‘Rozanne’. Geranium ‘Gerwat’ bloeit in de periode mei-november met ongeveer 5 cm grote lichtblauwe tot lilakleurige bloemen met een wit hart. Geranium ‘Gerwat’ is met name populair vanwege de rijke bloei en lange bloeitijd.

Geranium ‘Gerwat’ of Geranium ‘Rozanne’ wordt circa 30 tot 40 cm hoog en staat graag op een zonnige tot halfbeschaduwde plaats in de border. Geranium ‘Gerwat’ of Geranium ‘Rozanne’ staat graag op een humusrijke bodem en stoelt zich dan ook gemakkelijk uit.


https://www.tuinplantenwinkel.nl/geranium-rozanne.html

Nummer 29 heideplanten

Heideplanten zijn tuinplanten die houden van een humusrijke zure bodem. Heideplanten kunt u verdelen in twee groepen: de zomerheide (Calluna vulgaris) en winterheide (Erica darleyensis). Zoals de naam al zegt bloeit de zomerheide in de zomer en winterheide in de winter. Zomerheide wordt ook wel struikheide genoemd.
https://www.tuinplantenwinkel.nl/vaste-planten/heideplanten/

Nummer 30: winterheide

De nederlandse naam is Winterheide, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is karmijnrood en de bloeitijd is van ca. februari tot en met april. De bladeren zijn geelgroen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor ‘de tuin op het zuiden’. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.


https://www.tuinplantenwinkel.nl/vaste-planten/heideplanten/winterheide/

Bonus tip: culterra

Culterra Moestuinmeststof bevat grondstoffen van dierlijke en plantaardige oorsprong. Door de uitgebalanceerde samenstelling vormt de meststof een optimale voedingsbron voor alle planten en bloemen. Culterra bevat eiwitten die door bacteriën in de bodem worden omgezet in verantwoorde, goed opneembare voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen komen geleidelijk vrij, zodat een groei-explosie wordt voorkomen. De meststof heeft een lange werkingsduur en staat garant voor een hoog rendement.

Culterra nodig? Check dan eens tuinplantenwinkel.nl

bladplanten
bodembedekkers schaduw
bodembedekkers zon
bodembedekkende geraniums
heideplanten
festuca intense blue
bladverliezende varens
wintergroene varens
japanse azalea
azalea mollis
buxus kegels
zuilconiferen
vormsnoei coniferen
dwergrhododendron
grootbladige rhododendron
rhododendron yakushimanum
struikrozen
dwergvlinderstruiken
hagen
chamaecyparis haag
heesters
bijenplanten
geranium rozanne
buxusvormen
buxusbollen
dwergconiferen
stamrozen
dwergsering
syringa vulgaris
vlinderstruiken
groene beukenhaag
hortensia
geranium
bodembedekkers
vinca minor
nectarplanten
kruidenplanten
lavendel munstead
oeverplanten
fargesia
bosrhododendron
sering
skimmia’s
toscaanse jasmijn
rozen snoeien
waldsteinia
alchemilla mollis
pachysandra
waterplanten
hortensia annabelle
cornus kousa
boerenhortensia
klimrozen
seringen
haagconiferen
lavendel
azalea
pennisetum hameln
afrikaanse lelie
lonicera maigrun
liriope
winterheide
zomerheide
lavendel hidcote
carex morrowii
prachtriet
phyllostachys
camellia japonica
kornoelje
thuja haag
hulsthaag
rhododendron
blauwe regen
lavendel kopen
heuchera
lampenpoetsersgras
pluimhortensia
viburnum
leylandii haag
japanse hulst
clematis
leibomen
vaste planten
klimplanten
culterra
hosta
biologische kruiden
rode beukenhaag
buxus vervanger
laurier caucasica
tuinplanten
clematis armandii
borderpakketten
oude fruitbomen kopen
varens
niet woekerende bamboe
vlinderstruik
maagdenpalm
oude fruitbomen
laurierkers
palmboom
palmbomen
dennen
siergrassen
beukenhaag
bamboe
japanse esdoorn
taxus kopen
boom kopen
appelboom kopen
buxus
coniferen
camelias
ilex aquifolium
magnolia
epimedium
buxus alternatief
leilinde kopen
haagbeuk
taxus
leylandii
sparren
leilinde
coniferen kopen
hedera haag
ilex haag
hangplant
bloesemboom
green sensation
hedera
rozen
magnolia bloem
Laurier Rotundifolia bestellen
Portugese laurier kopen
ligusterhaag online
Olijfwilg haag informatie
Photinia plant
Taxus planten
Taxus baccata bestellen hier
campsis planen
Clematis planten
Clematis groenblijvende planten