De herfst in de tuin

Ik woon samen met mijn vrouw aan de rand van het bos. Met onze tuin grenzen wij aan de bosrand en hierdoor is het elke herfst weer raak. In de zomer is het natuurlijk ontzettend leuk om lekker in de tuin te zitten omgeven door de natuur, het gevoel dat je in het buiten gebied bent. Ook is het lekker rustig en hebben wij in de tuin geen last van geluid van drukke steden of auto’s en verkeer om ons heen. Maar zo ongeveer 1 keer per jaar is het raak, namelijk in de herfst. Wanneer de bladeren van de bomen vallen begint het. De bladeren vallen met grootte aantallen in onze tuin, hierdoor is het noodzakelijk deze op te gaan ruimen.

De bladeren opruimen

De afgelopen jaren deed ik het altijd met de hark en was ik hier ruim 2 dagen mee bezig. Toen kwam mijn zwager met het idee om een bladblazer te kopen. Door deze bladblazer kon ik eerst alles op een grotere hoop blazen. Het voordeel hiervan is dat het voorwerk wat ik normaal met de hark deed, wel 10 keer zo snel is. De grote hoop met bladeren die ik in de hoek geblazen heb, kan ik vrij eenvoudig en makkelijk de bladeren oprapen.

De afvoer van de bladeren

De bladeren wil ik natuurlijk ook achteruit mijn tuin hebben. Daarom heb ik aan mijn buurman gevraagd of hij ervoor opstond om samen een afvalcontainer te huren. Door dit samen met mijn buurman te doen besparen we allebei flink op de kosten, en is het zo dat de ton ook voller weer teruggaat. Wat natuurlijk ook een stukje duurzamer is. De bladeren vanuit de achtertuin de ton inwerken zit ook nog wel aardig veel tijd in. Hier helpen mijn buurman en ik elkaar mee. Hierdoor zijn wij aan beide kanten hier sneller mee klaar en is het daarnaast ook nog gezellig.

Dit vind je misschien ook leuk...