De japanse hulst in een plantsoort voor buiten.

Je japanse hulst is een plant soort voor buiten. Het heeft weinig onderhoud nodig omdat het zelf een goede overleving kans heeft. Het is dus daarom een makkelijke plant en kan goed mee voor in de winter. Het is een soort buxus voor eht oog maar stamt wel af van deze soort. De latijnse naam is Ilex crenata. De plant heeft een diepgroene kleur en ronde vormen als bladeren. De bladeren hebben een kleine en fijnere structuur. Mede hierdoor zijn de ilexen makkelijk te snoeien. Dit kan in alle vormen die je wilt. De structuur van de plant is namelijk erg sterk en blijft daarom lang in het gewenste vorm staan.

In het voorjaar ontwikkeld de plant witte kleine bloementjes waarna de bessen komen. Dit vervalt langzaam weer in de zomer waar het diepgroene mooi naar voren komt.

Ilex crenata is een pareltje voor in je tuin.

De ilexen zijn er in meerdere varianten, op de website japansehulsten.nl vind je meer informatie over wat de verschillende dan zijn tussen de soorten. Maar eerst hieronder een overzicht van de 3 verschillende soorten van de Ilex crenata:

  • Ilex crenata Green Hegde
  • Ilex crenata Caroline Upright
  • Ilex crenata Maximowicziana Kanehriea

De latijnse benamingen maken het voor vele ingewikkeld, daarom zijn er makkelijkere namen gevormd zoals de japanse hulst. De verschillen tussen de 3 soorten zijn voornamelijk te merken in de structuur en grootte van de plant. De een is wat subtieler en fijner gebouwd dan de ander. Het kan in onderhoud verschillen, maar de richtlijn is dat ongeacht de soort de Ilex crenata makkelijk is in onderhoud.

Op de website www.japansehulst.nl vind je meer informatie over de planten. Onder andere staan er op de website foto’s van de planten die laten zien hoe ze er uit zien als ze met vele geplaatst zijn. Ook vind je uitleg over hoe je de platen het beste kunt verzorgen en waar je op moet letten in bijvoorbeeld te winter en in de zomer.

Verder is de Ilex crenata een enorme groeier en is het dus wel nodig om de plant regelmatig bij te knippen om de een verzorgende look te houden.

Dit vind je misschien ook leuk...