De Malus Red Sentinel, een kleurrijke sierappel

Een tuin die tot in de winter groen en kleurrijk blijft, wie wil dat nou niet? Je zult dan in elk geval moeten zorgen voor de juiste planten en bomen. Met de Malus Red Sentinel ben je verzekerd van een mooie boom waarvan je bijna het hele jaar kunt genieten.

Malus Red Sentinel Prachtige sierappeltjes


De Malus Red Sentinel is een mooie sierappel die prachtig bloeit. Het is een kleine boom, die 5 tot 6 meter hoog kan worden. Omdat het een sierappel is, zijn de vruchten van deze boom minder goed eetbaar. Ze zijn in elk geval minder lekker dan de consumptieappels. Maar wel des te mooier om naar te kijken, en daarvoor wordt deze sierappel juist gekweekt. De kersachtige rode appeltjes blijven tot eind december aan de boom hangen. Niet alleen in het voorjaar en de zomer, maar ook in het najaar valt er dus van alles te zien in je tuin.

Ronde vorm
De takken van de Malus Red Sentinel staan aanvankelijk rechtop, maar op latere leeftijd ontstaat een mooie ronde vorm. Dat komt omdat deze boom zijn zijtakken laat afhangen. Zo ontstaat een prachtige brede kroon.

Mooie bloesem, kleurrijk blad
In april en mei begint de Malus Red Sentinel te bloeien. Deze bloesem bestaat uit grote bloemen die wit tot lichtroze van kleur zijn. En ook dat is natuurlijk een prachtig gezicht in je tuin. Aanvankelijk heeft deze sierappel groene bladeren, maar dat verandert in de herfst naar goudgeel. Het hele jaar dus een genot om naar te kijken, deze Malus Red Sentinel.

 

echt mooie Malus Red Sentinel

Malus Red Sentinel sierappel

Onderhoud van de Malus Red Sentinel

De Malus Red Sentinel kan het beste op een beschutte plek geplaatst worden, in de zon of halfschaduw. Hij groeit het beste op vochtige grond. Zorg ook dat je je sierappel regelmatig op de juiste wijze snoeit. Verkeerd snoeien kan ervoor zorgen dat de boom minder bloeit..

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *