Een groenere wereld: zo kies je milieuvriendelijke relatiegeschenken

Hoewel promotionele producten een geweldige manier zijn om je bedrijf te laten groeien, zijn deze niet altijd het beste voor het milieu. Maar in plaats van bij te dragen aan dit probleem, heeft jouw bedrijf de macht om voor groenere alternatieven te kiezen.

Waarom kiezen voor milieuvriendelijke relatiegeschenken?

Weet jij nog niet zeker waarom milieuvriendelijke relatiegeschenken de juiste keuze is? Laten we dan eerst eens naar een aantal redenen kijken waarom steeds meer bedrijven in duurzame promotionele producten investeren.

  • Het stimuleer je merkbekendheid. Je bouwt immers een betere reputatie op als mensen weten dat je milieuvriendelijke promotionele producten weggeeft.
  • Groene producten zijn duurzamer. Milieuvriendelijke producten zijn speciaal om hun duurzaamheid gemaakt.
  • Het verhoogt de verkoop. Wist je dat initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen jouw omzet met maar liefst 20% kan verhogen? Promotionele producten zijn daar slechts één onderdeel van.

Voor welke milieuvriendelijke relatiegeschenken gaan?

Er zijn nu veel groene relatiegeschenken beschikbaar. Van bureauartikelen en pennen tot tassen en hulpmiddelen voor eten en drinken. Op deze wijze kunnen je bedrijf en zijn logo perfect met duurzaamheid geassocieerd worden.

Milieuvriendelijke bamboe producten zijn ook fijne geschenken die steeds populairder zijn geworden. Denk bijvoorbeeld aan rekenmachines van bamboe die op zonne-energie werken en er ook nog eens geweldig uitzien. Er zijn daarnaast ook aantrekkelijke met bamboe beklede notitieboekjes plus pennen. En zelfs mokken van bamboevezel. Andere producten gebruiken enkel FSC gecertificeerd hout, waaronder sommige USB sticks.

Het gebruik van plastic is soms onvermijdelijk, maar er zijn nu diverse milieuvriendelijke artikelen in de handel die van gerecyclede materialen zijn gemaakt. Zoals pennen en onderzetters die gemaakt zijn van gerecyclede plastic flessen of gerecycled polystyreen. Vrijwel elk promotioneel artikel kan tegenwoordig van duurzame bronnen vervaardigd worden.

Omdat tuinieren nu een grote trend is, is het aanbieden van een mini serre met daarin bloemen en planten een prachtig idee als het om eco relatiegeschenken gaat. Of wat dacht je van een kweekset met jouw bedrijfslogo erop? Met zulke geschenken zet je zonder twijfel de natuur en het milieu centraal!

Als laatste kun je ook aan bedrukte poloshirts en t-shirts van 100% biologisch katoen denken. Dit is de meest milieuvriendelijke promokleding die er momenteel op de markt is. Je kunt daarnaast ook voor hoodies, schorten en baseball petten van biologisch katoen, bamboe of hennep kiezen. Dit zijn producten die buitengewoon comfortabel en slijtvast zijn.

De sublieme keuze

Duurzaamheid is niet zomaar een trend. Al die groene promotionele producten en milieuvriendelijke giveaways zijn er om te blijven. In die context kun je maar beter een vroege gebruiker van eco-relatiegeschenken zijn. En in jouw totale marketing zo veel mogelijk een milieuvriendelijke benadering proberen te promoten. Je klanten, omzet en het milieu zullen je bij voorbaat dankbaar zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...