Fris je tuin op met een buitenkleur

In de zomermaanden zitten we allemaal graag buiten. Een mooie tuin is dan ook van groot belang aangezien we hier veel tijd doorbrengen. Wanneer je optimaal van je tuin wilt genieten is het leuk om deze te voorzien van kleur. Dit kan met slimme hue buitenverlichting of het toepassen van accenten. Je tuin opfrissen met lekkere kleuren is eenvoudig en kun je op verschillende manieren doen. 

Verf je schutting, tuinhuis of ander element

Een tuin bestaat vaak uit een aantal elementen, zoals een tuinhuis, schutting of vlonder. Deze elementen kun je eenvoudig schuren en verven. Wanneer je tuin is omringd door veel schutting is het verstandig om bijvoorbeeld een kant te voorzien van een felle kleur en niet de volledige schutting. Vind de balans tussen neutraal en kleur. 

Verlichting gebruiken op een slimme manier

In de warme zomermaanden is het heerlijk om voor een langere tijd in de tuin te verblijven en lekker te genieten van de zwoele avonden. Om het extra gezellig te maken kun je tegenwoordig gebruik maken van slimme buitenverlichting waardoor je je tuin in de avond op een simpele manier kunt laten stralen met verschillende kleuren. Er is veel buitenverlichting verkrijgbaar die je slim kunt bedienen. Zo zijn er slimme prikspots, wandlampen en led strips die je kunt combineren om van je tuin een mooi geheel te maken. 

Bloemen, planten en accessoires

Wil je je tuin liever op een simpele manier voorzien van kleur, dan kun je ook kiezen om dit te doen met losse elementen. Plaats bijvoorbeeld veel groen en kleurrijke planten in je tuin. Of leg extra kussens op je loungeset met een kek printje. Met losse elementen kun je op een snelle en eenvoudige manier kleur aanbrengen. Ook kun je op deze manier kleuren combineren, maar pas wel op dat het niet te gek wordt. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is om de combinatie te vinden tussen kleur en neutrale tinten. 

Zoek inspiratie op het internet

Het vinden van de juiste balans kan soms lastig zijn. Het internet kan vaak uitkomst bieden en je helpen wanneer je geen inspiratie hebt. Bij webwinkels vind je ook steeds vaker inspiratie pagina’s met een checklist welke producten er gebruikt zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...