Hoe belijn je je sportveld eenvoudig?

Een sportveld belijning maken, daar zit ongelofelijk veel tijd in. Het is een weektaak om alles te meten en te belijnen, maar je kan het veel eenvoudiger maken voor jezelf. Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan? Je zult het haast niet geloven, maar er bestaan tegenwoordig zelfs apparaten die het sportveld voor je kunnen belijnen. De technologie gaat er jaarlijks wereldwijd steeds meer op vooruit en zo ook voor de sportwereld. Je kunt namelijk een zogenoemde robotbelijner nu al jouw meet- en belijnwerk laten doen! Maar wat is zo’n robotbelijner nou eigenlijk en wat kan apparaat het allemaal?

Maak sportveld belijning makkelijk voor jezelf!

Een robotbelijner, misschien heb je er wel nog nooit van gehoord, maar het bestaat echt. De laatste ontwikkeling omtrent de robotbelijner is dat dit apparaat geheel zelfstandig op een sportveld belijning kan plaatsen. Dit apparaat is zo slim dat het zelfs heel flexibel kan zijn met afwasbare verf. Gemiddeld duurt het zo’n acht uur om een sportveld te verven, met deze robot kan het al klaar zijn binnen tweeënhalf uur! Dat is echt ontzettend snel. Deze robots worden al voor meerdere sporten gebruikt, zoals: voetbal, American football en de atletiek. 

De innovatie van een robotbelijner

Dat het meten en belijnen van sportvelden veel tijd en geld kost, dat is duidelijk. Daarom is deze uitvinding een enorme kostenbespaarder, maar ook vooral tijdbespaarder. De robot belijner kan op een sportveld ingesteld worden om bepaalde referentiepunten aan te wijzen zoals cornervlaggen of goals. Door middel van die referentiepunten en GPS berekent hij de grootte van het sportveld en waar de lijnen moeten komen. Dit gebeurt allemaal via een tablet. Hij berekent alles, terwijl in de meeste gevallen mensen zelf het hele veld met een meetlint moeten uitmeten. Het kan wel een week duren om meerdere velden te meten, maar met de robot ben je in totaal maar 20 minuten bezig met het belijnen én het opmeten van een veld. Helaas is het apparaat nog niet te gebruiken voor in een sporthal of iets dergelijks. De robot is wel inzetbaar op voetbalvelden (zowel natuurgras als kunstgras), tennisvelden, hockeyvelden, rugbyvelden en nog veel meer.

Onder de indruk

Het gebruiken van een robotbelijning is nog vrij nieuw concept en idee in de sportwereld. Er valt zeker te concluderen dat dit een erg tijdbesparend middel is om toe te passen. Daarnaast gaat deze robot super secuur te werk, dus daar hoef je je absoluut geen zorgen over te maken. Naast dat het je tijd bespaart, is het apparaat ook erg duurzaam. Doordat de robot zelf bepaald hoeveel verf er nog is voor een sportveld, verbruik je nooit te veel. Een hartstikke duurzaam idee! Nog meer redenen om een belijningsrobot aan te schaffen. De technologie van de toekomst kan uiteraard steeds meer evalueren, ook in deze robot. Maar dat het een tof en slim concept is, dat is een ding wat zeker is.

Dit vind je misschien ook leuk...