Zo krijg ik de mooiste bloemen van de hortensia forever and ever

Voor wie twijfelt over de aanschaf van een hortensia forever and ever zal het zeker mee wegen dat de plant weinig onderhoud nodig heeft. Het maakt niet uit of de plant in de volle grond komt te staan of in een pot. Het is alleen belangrijk dat de plant voldoende water krijgt.

hortensia forever and ever

hortensia forever and ever

Bloemen van de hortensia forever and ever

De hortensia kan blauwe of roze bloemen krijgen. Dit ligt aan de grond waar de plant in staat. Een zure grond, wat betekent dat de grond een lage pH waarde heeft, zal blauwe bloemen geven. Als je roze bloemen hebt, en je wilt liever blauwe bloemen, kan je met een beetje hulp ervoor zorgen dat de bloemen toch blauw worden.

Hoe zorg je zelf voor de juiste kleur

Dit doe je door aluminiumsulfaat of hortensiablauwmaker bij de grond te doen. Hierdoor wordt de bodem zuurder gemaakt waardoor de bloemen blauw worden. Heb je juist blauwe bloemen en zou je graag roze bloemen willen, dan werkt het precies andersom. De zuurgraad van de grond moet juist wat hoger worden, wat kan door er kalk bij te voegen. De bloemen van de hortensia gaan wat verkleuren als de herfst weer in aantocht is. Dit zal het jaar daarop weer over zijn. Vind je het leuk om te weten wat voor zuurgraad de grond in jouw tuin precies heeft, dan kan een specialist dit voor je uitzoeken.

Het afknippen van de bloemen

Veel mensen houden ervan om elke week weer verse bloemen in huis te hebben staan. Omdat de hortensia forever and ever gewoon afgesneden kan worden, hoef je eigenlijk in de lente en zomer nooit meer naar de bloemist om bloemen te kopen. Je haalt ze gewoon uit je eigen tuin of balkon.

Wat te doen met de bloemen
De plant zal gelukkig niet slechter worden omdat er af en toe bloemen afgesneden worden. De bloemen staan erg mooi in een vaas maar het is ook erg leuk om de bloemen te drogen. Je kan daarna de bloemen op een krant leggen en ze overspuiten met gouden verf. Dit geeft een prachtig effect..

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *