Ilex crenata dark green

Japanse hulst als haagplant
De Japanse hulst, ook wel bekend als de Ilex crenata dark green, is een populaire haagplant. Dit is een laag blijvende hulst. De groei is struikvormig en om deze reden is de Japanse hulst uitstekend als haagplant. De Ilex crenata dark green wordt circa 1 meter hoog. Het blad van de plant is donkergroen en tijdens de zomermaanden zul je in de haag witte bloemen ontwaren. Overigens zijn deze redelijk onopvallend. Hierna zitten er kleine zwarte bessen in de haag, die giftig zijn. Het is in de ogen van sommige een ietwat saaie hulst, maar het is zeker een haagplant die in je tuin zal passen. Vooral bij Japanse tuinontwerpen komt de plant terug. Het voordeel van deze haag is dat de winterhard is en groen blijft. Het zal voor veel tuinen daarom een aanwinst zijn.

Veel ondergronden zijn geschikt, maar de Japanse hulst geeft de voorkeur aan een ondergrond dat goed doorlatend is, lichtzuur en een droog en vochthoudend is. De plaats van planten maakt in veel gevallen niet uit. Wel heeft de haag een voorkeur voor een plaats in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten wordt aanbevolen om tuinturf te gebruiken. Alvorens je de Ilex crenata dark green plant kun je het beste een geul graven. Hier kun je de planten poten en daarna de grond terugschuiven. Na het planten is het in de eerste weken belangrijk om de grond goed vochtig te houden. De toppen van de Ilex crenata dark green kun je aftoppen. Op deze manier zal de Japanse hulst overal even hoog blijven. Wilt u deze mooi haagplant kopen? Kijk dan hier: http://www.tuinplantenwinkel.nl/ilex-crenata-dark-green-25-30.html

Hovenier inhuren voor het planten van de Ilex crenata dark green

Voor het planten en onderhouden van de Ilex crenata dark green kun je natuurlijk ook altijd terecht bij een hovenier. Hij of zij heeft jarenlange ervaring en weet als geen ander hoe de Ilex crenata dark green geplant moet worden en wat er qua onderhoud gevraagd wordt..

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *