Keerwanden beton

De term keerwanden zegt je waarschijnlijk niet veel. Hooguit ken je ze misschien wel als bouwmaterialen die gebruikt worden bij het optrekken van kelders en zwembaden. Maar wist je dat deze ook in de particuliere sector veel worden gebruikt? Met een keerwand van beton kan je diverse hoogteverschillen opvangen. Ze worden dan ook veelal in een tuin toegepast. Dit zorgt voor een mooie overgang en voorkomt dat bij veel regen de grond naar beneden schuift.

De toepasbaarheid van keerwanden

Een keerwand is een aparte muur die gebruikt wordt om water of grond tegen te houden. Ze zijn in diverse modellen en hoogtes te verkrijgen. Door de speciale vormgeving wordt de druk van een hoger gelegen gedeelte in je tuin opgevangen. Hiermee wordt verzakking voorkomen. Deze betonnen elementen zijn op vele manieren toepasbaar. Creëer er een mooie zithoek mee, een mooie bloemenbak, border of gebruik het als basis voor een trap. Voor iedere toepassing bestaan er geschikte betonnen elementen. In U-, T- of L- vorm en in diverse kleuren. Door het materiaal blijft de constructie jarenlang stevig.

Milieuvriendelijk en duurzaam

De milieuvriendelijke en duurzame betonnen keerwand doorstaat alle weersomstandigheden. Het is bestand tegen ijs, sneeuw, regen en extreme hitte. Met het klimaat in Nederland weet je het immers maar nooit. Beton heeft als bijkomend voordeel dat het een lange levensduur heeft. Hierdoor heb je er jarenlang plezier van zonder dat je er omkijken naar hebt. Kortom, keerwanden zijn perfect om het water tegen te houden en er je tuin visueel groter mee te maken. Door hoogteverschillen te maken met behulp van keerwanden oogt je tuin groter en maak je een geweldige plek om heerlijk te ontspannen.

Tips en trucs

Voor een natuurlijke look kun je de keerwanden laten begroeien met hang- of klimplanten. Zelfs bekleden met mozaïek, steenstrips of hardhout is mogelijk. Mogen ze wat jou betreft wel echte blikvangers zijn? Verf ze dan in een opvallend kleurtje. Laat je fantasie de vrije loop en druk er je eigen stempel op. Keerwanden zijn ook ideaal om de zijkanten van een schuine oprit te bekleden. Plaats ze trapsgewijs en je krijgt een fraai afscheidingsmuurtje. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Nieuwsgierig geworden of wil je keerwanden bestellen? Neem dan snel contact op met Betongoed.

Dit vind je misschien ook leuk...