Leilinde

Leilinde de bekende leiboom

Er zijn verschillende soorten leibomen die u kunt plaatsen in uw tuin. Van deze verschillende soorten leibomen is de leilinde wel de meest bekende leiboom. Veel mensen die kiezen voor een leiboom kiezen voor de leilinde, omdat het er mooi uitziet. Dit komt doordat er sprake is van een goede verdeling van de takken. Een ander belangrijk kenmerk van deze boom is dat de boom snel groeit. Aan de andere kant moet een boom die snel groeit ook regelmatig worden gesnoeid. Voordat u kiest voor een leilinde moet u eerst goed bedenken of u genoeg tijd kunt besteden aan de onderhoud van de boom. Bij het onderhouden is het handig om op te letten op de luizen die meestal op de bladeren zichtbaar zijn.

Het kopen van een leilinde

Voordat u besluit om een leilinde te kopen moet u het één en ander weten over de boom. Dit komt doordat de leilinde in verschillende lengtes kan worden aangeschaft. De leilinde is al verkrijgbaar vanaf 10 centimeter. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een uitgegroeide boom te kopen. De prijs hiervan is wel duurder, maar de gemiddelde lengte is 150 centimeter van deze boom. De prijzen hangen helemaal af van de lengte van de boom. Per boom moet u overwegen om een prijs te betalen tussen de 50 euro en 200 euro.

Tenslotte is het ook handig om wat te weten over het snoeien van de leilinde. De tuiniers raden over het algemeen aan om de leilinde een paar keer per jaar te snoeien. Hoeveel keer per jaar er gesnoeid moet worden hangt ook helemaal af aan de lengte van de boom. Omdat een kleine boom sneller groeit is het handig om de bomen tot 50 centimeter meer te gaan snoeien. Dit helpt u namelijk met het bereiken van de gewenste lengte. Leibomen zijn te koop bij tuinplantenwinkel.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *