Maak je tuin klaar voor de zomer: praktische tips

De lente is een goed moment om de tuin aan te pakken om zo jouw buitenruimte tip-top klaar voor de zomer te maken. Hoewel we alleen maar van de zon willen genieten zodra die schijnt, is het echt wel de moeite waard om even de tijd te nemen om je tuin voor de zomermaanden in vorm te krijgen.

 

Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat jouw tuin er prachtig in de zomer uitziet. Met de juiste aandacht wordt het een verbazingwekkende kleurrijke outdoor ruimte vol leven waar het hele gezin van kan genieten. Hier zijn enkele klusjes om jouw zomertuin prima in orde te maken. Zodat jij deze buitenruimte de beste kans geeft om het aankomende zomerseizoen fantastisch uit te zien.

Verban al het onkruid

 

Het onkruid in je tuin op afstand houden kan soms een eindeloze taak lijken. Dus als jij nieuwe planten krijgt of koopt, controleer deze dan altijd hierop voordat je ze in jouw tuin introduceert. In de aanloop naar de zomer wil je absoluut dat jouw tuin er op haar best uitziet.

Onderhoud je gazon

 

Een keurig gemaaid gazon is altijd een lust voor het oog in een zomertuin. Dus zorg ervoor dat die van jou er verzorgd uitziet. Hopelijk heb je de grasarme plekken al opnieuw ingezaaid en belucht om de wortelgroei ervan te stimuleren. En bovendien goed met een draadhark aangeharkt om zo het licht en water optimaal de grond te laten bereiken.

Verf en behandel het houtwerk

 

De wintermaanden creëren veelal barbaarse omstandigheden voor jouw tuinafscheiding en ander houtwerk in je tuin. Dus voordat de zomer aanbreekt, is het een goed idee om jouw tuin met producten van Homing voor Huis en Tuin nieuw leven in te blazen.

 

Dit kan niet alleen met fraaie schuttingen en vlondertegels. Maar gebruik daarnaast ook aangename onderhoudsmiddelen voor het (bestaande) hout. Waaronder onder meer speciale reinigers, olie, beits en verf. Zo geef je het de extra bescherming die het tegen al die warme, zonnige dagen nodig heeft.

Voeg een tijdelijke schaduw toe

 

Het creëren van schaduwrijke gebieden om bijvoorbeeld potplanten in te plaatsen of om jouw tuin te bedekken, is buitengewoon gunstig voor de tuin. Dit omdat het voorkomt dat de planten er te heet worden. Je kunt daarvoor onder andere planten zoals zonnebloemen voor planten om de zon te helpen blokkeren. Zonnebloemen houden immers wel van de volle zon, dus zullen ze het goed in deze omgeving doen.

 

Je kunt ook een schaduwdoek gebruiken om het gebied met planten die schaduw nodig hebben te bedekken. Gebruik eventueel parasols om extra schaduw te creëren. Dat doet trouwens ook wonderen bij ons mensen!

Zorg voor mooi tuinmeubilair

 

Als je al tuinmeubilair hebt en andere items die jouw verblijf in de zomertuin veraangenamen. Dan moet je er uiteraard voor zorgen dat ze voor al je zomer plezier in een onberispelijke staat zijn. Er is niemand die op vieze tuinmeubelen wil zitten. Borstel de meubels daarvoor met een borstel af om al het stof te verwijderen. Maak ze vervolgens met warm zeepwater schoon en spoel ze goed af.

Geniet volop van jouw zomertuin

 

Na dit alles gemeld te hebben, is de zomer absoluut de beste tijd van het jaar om heerlijk achterover te leunen. En te genieten van wat je echt graag in je tuin doet. Het maakt niet uit of dat nu barbecueën, spelen, tekenen, zonnebaden of wat anders is.

 

Deze positieve gevoelens en bezigheden worden allemaal versterkt door het werk dat je in de lente verricht. Zo maak je een geweldige plek waar je in de zonnige zomerdagen veel tijd door wilt brengen.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...