Optimaal gebruik maken van uw tuin – Onderhoud – Overkapping en warmte

Nog niet zo lang geleden was een tuin iets waar je uit een raam naar keek en netjes hield, zodat de buren en voorbijgangers iets hadden om over te praten. Die tijd is echter lang voorbij en nu is de tuin een mix geworden van een rustig toevluchtsoord en een ruimte die wordt gebruikt voor gezelligheid, eten en feesten. In feite zien veel mensen hun tuin nu als niets anders dan een verlengstuk van hun huis en ze grijpen elke gelegenheid aan om er gebruik van te maken.

Maak uw tuin gezellig!

Dus hoe haalt u het meeste uit uw tuin? De eerste uitdaging waarmee de meeste mensen worden geconfronteerd als het gaat om het maximaliseren van het gebruik van de tuin (achtertuin), is het klimaat en de ruimte.

Een overkapping op uw terras

Bij ons in Nederland, ziet een klimaat van vier seizoenen er vaak koud en nat uit. Dit betekent dat de tuin een koude, modderige en onherbergzame plek kan zijn . En zeker niet het soort omgeving waar je tijd in wilt doorbrengen, laat staan ​​om vrienden voor uit te nodigen. Er is echter een oplossing, of liever een aantal oplossingen, die van elke tuin een warme, vriendelijke en gezellige plek kan maken en die allemaal betaalbaar en praktisch zijn. Je kunt denken aan het zetten van een overkapping over je terras om ook bij koudere temperaturen beschut te kunnen zitten.

Zit je warm erbij? Ook in de winter?

Het grote probleem bij het gebruik van een tuin buiten het seizoen is warmte, dus de oplossing voor dit probleem is het kopen van een tuinverwarmer. Deze kachels kunnen gasgestookte torenkachels zijn die butaan of propaan gebruiken, of elektrische kachels die infraroodstralen produceren.

Als je iets interessants wilt, dan kun je kiezen voor een traditionele terracotta of smeedijzeren chimenea (houtkachel) of zelfs een vuurplaats. Er zijn dus meerdere manieren om warmte toevoegen in het koude seizoen.
Staat je overkapping? Dan is het tijd voor tuinonderhoud

Bemesten van je tuin

Gras en andere tuinplanten hebben in het najaar nog maar weinig meststoffen over. Dat is dus de beste periode om je tuin te bemesten. Op die manier blijft je gras niet alleen langer mooi, maar komt het de volgende zomer ook sterker terug.

Er zijn ook planten die in de winter door blijven groeien en bloeien. Kies voor diverse plantsoorten die in het najaar en de winter mooi blijven bloeien. Op die manier heb je tijdens de nazomer dagen geen kale tuin als je lekker in je overkapping zit. Het oog wilt immers ook wat! Ga naar een tuincentrum of shop online om advies in te winnen over welke planten het meest geschikt zijn.

Kappen van bomen en snoeien struiken

Sommige bomen en struiken kun je het beste in de nazomer snoeien. Omdat het snoeiadvies per struik en boom kan verschillen, raden we je aan om goed onderzoek te doen. Bijna alle informatie is wel online te vinden. Op die manier voorkom je dat je onbedoeld schade toebrengt.

Het kappen van bomen kan het hele jaar. Maar let op dat je je tuin niet beschadigd. Als je bang bent dat dit wel gebeurd, doe het dan in het voorjaar. Je tuin heeft daarna tijd om te herstellen.

Meubilair

Zelfs met een stevige vloer, warmte en voedsel heb je nog steeds een plek nodig om te zitten en ergens om borden en drankjes neer te zetten. Het antwoord is tuin- of terrasmeubilair.

Tuinmeubelsets zijn verkrijgbaar in combinaties van smeedijzer, hout, plastic en metaal en stof en ze kunnen uw open patio omtoveren tot een buitenkamer. Het enige mogelijke probleem dat je nu kunt tegenkomen is regen en slecht weer en zelfs dan is er een oplossing.

Hulp?

Wil je meer informatie over het onderhoud van je tuin? Of heb je klus waar je advies bij nodig hebt? Kijk dan eens op de website van RentSetGo voor meer informatie over jouw tuin klus

Dit vind je misschien ook leuk...