Magnolia boom

De magnolia, ook wel bekend onder de naam beverboom, is een boomfamilie met veel verschillende soorten. Kenmerkend voor deze soort is de snelle bloei van de planten. Over het algemeen hebben alle magnolia bomen groene bladeren. Echter kunnen de planten die er aan groeien verschillen. Dat heeft weer te maken met de soort plant. Een populaire soort die door veel mensen wordt gekozen is de magnolia soulangeana. Dit is een soort met bloemen die wit en roze gekleurd zijn. Het samenkomen van deze kleuren zorgt voor een prachtige sfeer in uw tuin. Lees snel verder over de andere details van de magnolia boom op tuinplantenwinkel.nl

Magnolia boom soorten

Een andere naam voor de magnolia boom is ook wel de tulpenboom. De magnolia wordt zo genoemd doordat de bloemen werkelijk op een tulp lijken. Bij het planten van iedere plant moet u natuurlijk letten op enkele aspecten. Het is handig om het volgende te weten over de magnolia:

  • Zorg ervoor dat de beverboom wordt gepland op een plek waar veel zonlicht is.
  • Na het planten hoeft u geen rekening te houden met het snoeien van deze plant.
  • Als de plant wordt beïnvloedt door vorst, kunnen de bloemen beschadigen.

Magnolia boom

Beverboom kopen

Kortom is de magnolia boom een soort die gevoelig is tegen aspecten zoals weer en klimaat. In het tuincentrum is de magnolia te koop vanaf ongeveer 40 centimeter tot en met 300 centimeter. Na een paar jaar kan de hoogte van de beverboom oplopen tot ongeveer 6 meter. Als u een kleine tuin heeft, raden wij het af om de beverboom te planten in uw tuin. Deze soort is alleen geschikt voor grotere tuinen, waar de plant ook gemakkelijk kan groeien. De magnolia kost ongeveer 13 euro per stuk bij een kleine maat en kan oplopen tot 600 euro..

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *