Meer privacy in de tuin creëer je zo

De tuin is dé plek om je even helemaal terug te kunnen trekken. Ontspannen met een goed boek of fanatiek tuinieren, jij vindt het belangrijk om van de tuin te kunnen genieten. Maar dan wel zonder gegluur van de buren! Ben jij benieuwd hoe je meer privacy kunt creëren in jouw tuin? Met deze tips creëer je privacy zonder de tuin meteen om te toveren tot een fort.

Waar kijken mensen jouw tuin in? 

Allereerst is het van belang om uit te zoeken vanuit welke punten mensen jouw tuin in kunnen kijken. Loop even een rondje en bekijk op welke plekken er inkijk is. In de meeste gevallen gaat het dan om grotere hoogtes, maar het kan ook voorkomen op ooghoogte. Denk bijvoorbeeld aan hekwerk waar je gemakkelijk doorheen kunt kijken. De tuin helemaal inkijk vrij maken is niet altijd mogelijk, dus bedenk van tevoren op welke plekken je de gluurders te slim af wilt zijn.  

Ga de hoogte in 

Privacy kun je het best creëren door de hoogte in te gaan, omdat je zo meteen een groot zichtveld kunt meepakken. Denk er bijvoorbeeld aan om een hoge schutting te plaatsen. Of ga voor een iets luxere uitstraling met een schanskorf op maat. Een andere optie is om struiken, bomen of hoge hagen te plaatsen. Je kunt zelfs met bloempotten privacy creëren, denk bijvoorbeeld aan bamboe, wat ook voor veel beschutting zorgt. Als je wat meer kleur in de tuin wilt kun je ook gaan voor de pergola, een klimplant met kleurrijke bloemen. 

Overkapping 

Wil je het nog groter aanpakken? Dan kun je ook nog kiezen voor een overkapping. Het beste is dan om een plek te kiezen waar mensen niet in de overkapping kunnen kijken, maar juist tegen de achterkant. En hoe groter je de overkapping maakt, hoe dieper je het tuinmeubilair er in kunt zetten. Zo kun je er al een stuk minder goed mensen zien zitten!

Of ga de diepte in 

Nu je de hoogte bent ingegaan, kun je ook nog de diepte ingaan. Een leuk idee hiervoor is een mooie zitkuil, waarmee je minder uitkijk én extra beschutting creëert. Het is daarnaast ook een kans om meer sfeer naar de tuin te brengen. Met wat tuinbanken, kussens en een vuurkorf maak je er een plek van waar je je met al jouw familie en vrienden kunt terugtrekken. Als je meer zoekt naar een tijdelijke oplossing, kun je natuurlijk ook gewoon gebruik maken van een schaduwdoek of parasol. Deze beschermen je niet alleen tegen UV-licht, maar zorgen ook voor een hoop privacy. 

Dit vind je misschien ook leuk...