Palmbomen kopen

Veel mensen zien palmbomen als het ideale beeld van een zomerse vakantie, vol zonnige, lange dagen, prachtige stranden en een luxe en vooral ontspannen sfeer. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen palmbomen kopen om in hun eigen tuin te zetten, en op deze manier dat geweldige en unieke vakantiegevoel van een fijne vakantie toch een beetje mee naar huis (en tuin) te nemen. Daar komt nog bij dat palmbomen niet alleen een heerlijk vakantiegevoel met zich meebrengen, maar bovendien een fijne mediterrane uitstraling aan je tuin en de rest van de tuinplanten geven. Zo kun je jouw tuin gemakkelijk een exotische en gezellige sfeer geven, simpelweg door enkele palmbomen te plaatsen. Bijvoorbeeld in combinatie met een hangmat of iets dergelijks

 

Palmbomen in de winter

Palmbomen die je in je tuin plaats zijn goed bestemd tegen onze winters maar als het echt hard gaat vriezen moet je zorgen dat je impact en goed beschermd tegen de vorst. Als je boom dicht bij het huis staan heb je er waarschijnlijk minder last van.

Sommige mensen in ons land vinden het spannend om een palmboom in hun tuin te zetten. Dit ligt niet aan de mooie uitstraling van de boom, maar vooral doordat het feit dat mensen bang zijn dat de boom de koude Nederlandse winters niet zal overleven. Deze angst is ongegrond, want er zijn ook palmbomen te verkrijgen die wel tot 15 graden vorst kunnen verdragen. Deze palmbomen komen uit koudere gebieden van Spanje, waar de bomen niet alleen zon hebben gezien, maar ook regelmatig te maken hebben gekregen met kou en vorst. Hierdoor zijn de bomen vanuit origine bestand tegen koude temperaturen, zoals deze ook in Nederland regelmatig voorkomen.

 

Palmbomen snoeien

Wel is het belangrijk om bij het kopen van palmbomen rekening te houden met de producten die deze palmbomen nodig hebben om goed te kunnen groeien. Hierbij kun je denken aan speciale plantenbakken of een grote schaar op een steel maar ook een speciale potgrond, die samen de palmbomen in je tuin goed groeimogelijkheid geven. Wil je dat jouw aangeschafte palmbomen echt lang mee gaan, dan is het aan te raden tevens enkele van deze palmboomproducten aan te schaffen. Het snoeien van je boom doe door het verwijderen van de dode bladeren met een stok.

 

Wil jij ook van jouw saaie tuin een exotisch paradijs maken, zodat je ook tijdens de frisse Nederlandse winters even weg kan dromen naar die perfecte vakantie van afgelopen jaar? Kijk dan snel op de site van tuinplantenwinkel.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *