Parrotia persica

De Parrotia persica wordt steeds populairder in Nederland. Dit komt ook doordat de boom een prijs heeft gewonnen. De boom is namelijk één van de bomen die belangrijk zal zijn in de toekomst. Dit komt doordat Nederland net als alle andere landen meerdere soorten bomen nodig heeft. Kenmerkend voor deze boom is dat de boom binnen een korte tijd al bloeit. De gekleurde bladeren zorgen voor een prachtige uitstraling van de boom. Wat deze boom onderscheidt van de andere bomen is dat de boom ook in de winter verder kan groeien. In Nederland is dit natuurlijk gewenst, aangezien het klimaat onregelmatig is in ons land.

[rpt name=”parrotia-persica”]

Parrotia persica vanessa

Deze soort wordt ook wel gezien als decoratie, door de bladeren en de vorm van de boom. Doordat de boom niet veel voorkomt in ons land, wordt er geprobeerd om het planten van deze boom te stimuleren. Door de boom te kiezen als de ´´boom voor de toekomst´´ is de verwachting dat de boom steeds meer gaat worden geplant in ons land. Of de verwachting werkelijk gaat uitkomen zullen wij in de komende jaren meemaken. In vergelijking met de Parrotia persica is de groei van deze boom wat langzamer. Veel tuiniers gebruiken de boom dan ook bij tuinen waar er weinig ruimte is.

Parrotia persica leiboom

De leiboom bereikt een maximale hoogte van ongeveer negen meter. De kiezers voor deze boom kiezen de boom daarom alleen voor de kleur en de sfeer die de boom met zich meebrengt. Aan de andere kant hoeft u niet zoals andere bomen rekening te houden met de grond waar u de boom op plant. De boom kan namelijk op alle gronden worden geplant. Afhankelijk van de lengte van de boom kunt u al een Parrotia persica kopen voor 50 euro.

https://flic.kr/p/bxjfBv

.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *