Photinia fraseri red robin leiboom

De Nederlandse naam voor de photinia fraseri red robin is de glansmispel. Dit is een plant die in de loop der tijd steeds van kleur verandert. In de zomermaanden zul t u zien dat de bladeren rood worden. Na de overgang van de zomer naar het najaar toe zult u merken dat de bladeren van de plant langzamerhand groen worden. Gedurende de wintermaanden blijven de bladeren groen, maar groeien er witte bloemen aan. Bij het tijdig planten van de glansmispel groeien er ook bessen aan de witte bloemen.

[rpt name=”photinia-fraseri-red-robin”]

 

Photinia fraseri red robin leiboom

De belangrijkste eigenschap van de leiboom is dat de boom een prachtige combinatie vormt van groen en rood. U moet wel rekening houden met het snoeien en onderhouden van deze leiboom. Dit komt doordat de leiboom over het algemeen jaarlijks 2 keer moet worden gesnoeid. Als u genoeg tijd en kennis heeft om de photinia fraseri red robin te onderhouden, dan is het een ideale boom voor u om te planten. Wel is het handig om de leiboom te planten op een plaats waar er zonlicht is. Doordat de boom in de winter weinig groeit, heeft de boom veel zonlicht nodig. De grond waar de boom wordt geplant maakt niet veel uit, maar let er wel op dat de omgeving van de boom niet te vochtig wordt. Dit kan de boom namelijk slecht beïnvloeden.

photinia fraseri red robin leiboom

photinia fraseri red robin leiboom

Glansmispel

De glansmispel kunt u aanschaffen in verschillende soorten. Over het algemeen wordt het verkocht als struik of boom. De lengte hiervan wordt natuurlijk door u bepaald. Een belangrijke voordeel van de glansmispel is dat de plant in alle soorten tuinen kan worden geplant. Dit betekent dus dat u de plant ook in een tuin kan planten met weinig ruimte. Wel is het handig om te weten dat de glansmispel een maximale hoogte kan bereiken van 3,5 tot 4 meter.

Photinia fraseri red robin leiboom op stam

Afhankelijk van de lengte en de soort die u aanschaft verschilt de prijs van de photinia fraseri red robin. De planten kunt u al krijgen vanaf 30 centimeter en kosten ongeveer 10 euro per stuk. Aan de andere kant kosten de bomen natuurlijk wat duurder, doordat u te maken heeft met een hogere lengte. Hierbij kunt u denken aan een prijs van gemiddeld 150 euro. U moet dus eerst goed de afweging maken tussen een struik en een boom, voordat u de glansmispel koopt. Photinia fraseri red robin snoeien ? Lees dan snel het bericht welke binnenkort komt ­čÖé

Photinia fraseri red robin

Photinia fraseri red robin snoeien

.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *