Pyrus calleryana Chanticleer

De Pyrus calleryana Chanticleer, ook wel de sierpeer genoemd, is één van de vele soorten sierperen waar u voor kunt kiezen. Wel is het handig om te weten dat deze soort ontzettend populair is geworden in de laatste paar jaren. De reden hiervoor is het prachtige uiterlijk dat de boom heeft. Aan de andere kant moet u goed bekijken of de sierpeer wel bij uw tuin past. De hoogte van deze soort is namelijk minimaal 7 meter en de hoogte kan oplopen tot ongeveer 16 meter. Het is dus handig om voor de sierpeer te kiezen als u een grote tuin heeft. Lees meer op tuinplantenwinkel.nl

Pyrus calleryana Chanticleer

Bloei van de Pyrus calleryana Chanticleer

Wanneer bloeit de sierpeer? Het is handig om te weten dat deze soort in het voorjaar zijn bladeren verliest. Oorspronkelijk komt de sierpeer weinig voor in ons land. Bij het planten van de boom moet u rekening houden met aspecten zoals grond en licht. De boom groeit namelijk beter op een plek waar veel zon is. Bovendien mag de grond waar de sierpeer komt te staan niet te nat worden. Als dit het geval is, zal het voor problemen zorgen tijdens de bloei. Als tuinier wilt u natuurlijk een prachtige bloei en hiervoor moet u zeker rekening houden met de bovenstaande aspecten.

Pyrus calleryana Chanticleer kopen

Is het handig om de sierpeer online aan te schaffen? Zoals u weet kunt u de sierpeer in verschillende afmetingen kopen. In eerste instantie is de plant te koop van 6 centimeter tot ongeveer 50 centimeter. Hoe hoger de plant, hoe meer u betaalt. U moet wel rekening houden met de prijs van de sierpeer. Het is een dure plant die u vanaf ongeveer 20 euro kunt kopen bij een tuincentrum. De prijzen kunnen echter oplopen tot ongeveer 1000 euro..

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *