Salvia nemorosa verzorging

Hoe verzorg ik de salvia nemorosa ost friesland

De salvia nemorosa, ook wel de salie plant, komt oorspronkelijk uit Oost-Europa en West-Azië. Er zijn wel 900 verschillende soorten salvia waaronder de salvia nemorosa. Deze plant heeft donker paars achtige bloemen die erg lang bloeien. Hij wordt ongeveer 50 centimeter  hoog. Het belangrijkste is dat de plant voldoende water krijgt. Verder is het een gemakkelijke groeier die eigenlijk niet veel verzorging nodig heeft.

Grondsoort en groeiplaats van de Salvia nemorosa

De salvia nemorosa groeit het beste op goed doorlatende grond, in de zon. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is. De planten groeien het beste met een beetje kalk. Strooi dit er daarom af en toe bij. Zorg ervoor dat de plant ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte om zich heen heeft.

Bloemen afknippen en snoeien (wanneeer)
Wat erg leuk is aan deze plant is dat de plant erg lang in bloei staat. Vaak beginnen eind mei de eerste bloemen al te bloeien, wat doorgaat tot eind augustus. Bijen en hommels zijn gek op deze mooi gekleurde en lekker ruikende plant. Als je de bloemen meteen knipt na de bloei, krijg je nog een tweede bloei. Als je de oude stengels de gehele winter aan de plant laat zitten, heb je meer bescherming tegen de wind dan wanneer je dit niet doet. Als je niet wilt dat de plant te breed wordt, dan kan je beter de uitgebloeide stengels tot op de grond afknippen. Dit doe je als de plant helemaal klaar is met bloeien, rond de herfst.

Salvia nemorosa

Salvia nemorosa

Salvia nemorosa in de Winter

De salvia is een vaste plant en kan vooral de zachte winters prima overleven. Als de bloemen van de plant uitgebloeid zijn blijven er meestal paarse schutbladeren over. Dit ziet er erg mooi uit. Niet voor niets staat de salvia in de top 10 van de meest gebruikte borderplanten. Ook de salvia nemorosa mainacht,  blauhugel of de scheenhugel is een topper om te kopen. Deze plant wordt ook wel paarse salie genoemd..

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *