Schimmels bij klimrozen en bestrijdingsmiddelen

Klimrozen zijn prachtige planten die je goed dient te onderhouden als je er lang plezier van wilt hebben. Deze planten lopen net als alle andere planten kans op schimmels. Een veel voorkomende schimmel bij klimrozen is sterroetdauw. Wanneer een klimroos besmet is met deze schimmelziekte, ontstaan er vlekken op de bladeren van de plant. Deze kunnen zich verspreiden waardoor andere bladeren eveneens besmet raken en er uiteindelijk afvallen. Je kunt dit voorkomen door deze besmetting te bestrijden, want geen actie ondernemen betekent vaak dat je de klimroos weg kunt gooien. Er zijn diverse bestrijdingsmiddelen. Je kunt de schimmel bestrijden op een milieuvriendelijke wijze en je kunt voor een bestrijdingswijze kiezen met chemische middelen, maar dit laatste is niet aan te raden. We doelen dan vooral op de agressieve middelen.

Schimmels bij klimrozen en bestrijdingsmiddelen

Schimmels bij klimrozen en bestrijdingsmiddelen

Milieuvriendelijke bestrijding klimrozen

Het is mogelijk om deze besmetting tegen te gaan, alhoewel het wel een lastige opgave kan zijn. Als je het op een milieuvriendelijke manier wilt bestrijden, kun je het best de aangetaste bladeren eraf snoeien. Daarnaast dien je alle besmette bladeren rondom de klimplant, die afgevallen zijn, grondig op te ruimen. Op deze manier voorkom je dat de besmetting zich verspreidt naar de andere bladeren.

Chemische bestrijding klimrozen

Er zijn verschillende chemische middelen die je kunt gebruiken om deze besmetting tegen te gaan. Je kunt hierbij denken aan Rosacur, Eurapeen en Vital. Wanneer je deze chemische middelen wilt gebruiken, kun je het best beginnen in het voorjaar nadat je gesnoeid hebt. Daarna dien je weer te spuiten wanneer er een nieuw blad verschijnt. Als je het goed wilt aanpakken, zul je ook moeten spuiten tijdens vochtig weer en tijdens de volle groei. Voordat je bestrijdingsmiddelen gaat gebruiken is het raadzaam om goed de instructies door te lezen, voordat je het gaat gebruiken. Je kunt deze bestrijdingsmiddelen bij tuincentra en bepaalde speciaalzaken kopen.
Nieuwe klimrozen nodig? Kijk dan eens op tuinplantenwinkel.nl

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *