Sfeer creëren in je tuin

Het is niet voor iedereen even makkelijk om een sfeervolle tuin te creëren. De één heeft een kleine tuin met veel hoeken en hoogteverschillen, en de ander heeft een grote tuin met veel mogelijkheden. Iedereen heeft daarbij ook nog eens een eigen idee van sfeer, maar met een aantal toevoegingen aan je tuin kun je al snel een heerlijke sfeer creëren waarbij je je helemaal thuis voelt!

Tuinverlichting

Tegenwoordig zijn er erg veel mogelijkheden om met mooie tuinmeubelen en tuinverlichting een prachtige sfeer te creëren. De lampen van tegenwoordig zijn veilig, duurzaam en ze gaan erg lang mee. Probeer met de verlichting de hele tuin te benutten zodat je er optimaal van kunt genieten. Gebruik verschillende kleuren en soorten licht waardoor je een spannende sfeer kunt maken. Zorg er daarbij ook voor dat je de verlichting indeelt in aparte groepen, bijvoorbeeld één voor het terras en één voor de planten. Ook is de bediening daarbij handig, zodat je niet heel de tuin door hoeft te lopen om alle lichten aan te doen.

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor er voor iedereen wel een geschikte loungeset te vinden is. Het materiaal is hierbij van groot belang omdat dit voor een groot deel de sfeer bepaalt die je met een tuinmeubel kunt neerzetten. De trend van 2015 zijn de houten tuinmeubelen. Bijvoorbeeld van steigerhout of van teak. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook makkelijk in onderhoud en zijn ze vaak erg duurzaam. Daarnaast is er met houten tuinmeubelen veel mogelijk, zo kan er makkelijk een eigen persoonlijkheid aan worden gegeven waardoor je een prima sfeer kunt creëren in je tuin in combinatie met een mooie loungeset!

Accessoires

Naast verlichting en tuinmeubelen zijn er natuurlijk ook veel accessoires voor in je tuin beschikbaar. Met deze accessoires kun je een persoonlijke sfeer creëren en je tuin helemaal af maken. Zo zijn er bijvoorbeeld vele soorten tuinkussens beschikbaar, maar ook bloembakken, dienbladen, kasten voor in de tuin, en de trend van 2015: de tafelhaard. Een tafel met een ingebouwde haard is er in verschillende soorten, maar hiermee creëer je een rustige sfeer in je tuin waarbij je in de zomer als het net wat kouder wordt heerlijk buiten kan zitten.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *