Toscaanse jasmijn

De Trachelospermum jasminoides ook wel bekend onder de naam Toscaanse jasmijn komt steeds meer voor in ons land. Het gaat hier om een plant met groene bladeren en witte bloemen. Bij voorkeur is het aan te raden om deze plant te planten in een zonnige plaats. Dit zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien. Veel mensen kiezen ervoor om de plant tegen een muur of schutting aan te laten groeien. Dit heeft te maken met de lengte van de plant. De plant kan namelijk tot vijf meter lang worden.

Toscaanse jasmijn informatie

Welke informatie heeft u nodig, voordat u de toscaanse jasmijn koopt? Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de plant wel enig onderhoud nodig heeft. Nadat de plant is gebloeid, kunt u de takken in het voorjaar afsnoeien. Naar verwachting begint de bloei van de plant in juni en gaat het een paar maanden door. Verder is het belangrijk om te weten dat de bloemen van de toscaanse jasmijn een heerlijke geur hebben. Naast het snoeien van de plant is het ook noodzakelijk om de plant te voeden met water. Als dit niet gebeurt dan zal er problemen ontstaan met de bloei van de plant.

Toscaanse jasmijn prijs

In tegenstelling tot andere planten is de toscaanse jasmijn wat duurder geprijsd. Dit komt omdat de plant vanaf 30 centimeter verkrijgbaar is. De prijzen zijn vanaf 7 euro en kunnen oplopen tot ongeveer 300 euro. Hierbij kunt u denken aan een toscaanse jasmijn van 4 meter lang. De webwinkels die planten verkopen hebben deze soort meestal in diverse lengtes op voorraad. Daarnaast kunt u uiteraard langsgaan bij het tuincentrum om te kijken wat de voorraad is van de toscaanse jasmijn. Een goede tip om deze mooie plant te kopen is tuinplantenwinkel.nl

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *