Tuin opknappen? Regel een afvalcontainer!

Wil je de tuin gaan verbouwen? Dan is er vaak meer afval te verwerken dan je vooraf had gedacht. Werken met een container voor bouwafval via Puincontainershop.nl is dan dus wel een eerste vereiste. Je krijgt het niet afgevoerd met alleen je groencontainer en een paar vuilniszakken. Het is dus goed om voor een goede container te gaan. Bekijk daarbij welke mogelijkheden je hebt en wat de beste keuze is voor het werk dat je in jouw tuin gaat doen. De volgende tips helpen je daarbij.

Het oude eruit

Haal altijd eerst het oude eruit als je de tuin gaat verbouwen. Dat levert veel groenafval op. Dat is bijvoorbeeld snoeihout. Ook oude planten en struiken en graszoden kunnen afval worden. De hulp van Puincontainershop.nl is dan dus ook al snel nodig. Dit soort afval is veel te groot om in je eigen groenbak af te voeren. Het is wel belangrijk dat je er dan de juiste container voor huurt en deze ook uitsluitend voor dit groenafval gebruikt. Voor ander organisch afval zijn andere containers te huren.

Bomen een opknapbeurt geven

Bomen nemen een groot deel van je tuin in beslag. Het is dus ook niet gek dat die een belangrijk deel van het werk eisen wanneer je de tuin gaat opknappen. Je kunt hele bomen eruit halen wanneer ze niet meer stabiel staan. Het kan ook gaan om het terugdringen van dood hout door de taken eruit te halen. Dit is natuurlijk ook allemaal veel te groot en te zwaar voor de groencontainer. Dat je daarvoor dus een container gaat huren is niet meer dan logisch. Verwar dit hout overigens niet met geïmpregneerd hout.

Het grove werk doen

Het is ook belangrijk om het grove werk aan te pakken. Dat betekent bijvoorbeeld dat je eindelijk het versleten tuinhuisje gaat demonteren. Dit levert veel houtafval op. Daarnaast wordt het misschien wel tijd voor nieuwe tegels. Zoals je misschien ook wel een overschot aan aarde hebt dat afgevoerd moet worden. Voor al dit soort afval is een bouwafval container huren een goed idee. Je kunt hier verschillende soorten afval in kwijt. Dat maakt het lekker makkelijk.

Dit vind je misschien ook leuk...