Uitkijken naar een BBQ-zomer

Na de ellende van de winter te hebben doorstaan, kunnen we uit de winterslaap komen en ons voorbereiden op onze BBQ-zomer. We kunnen buiten eten bereiden en familie en vrienden uitnodigen waar iedereen plezier kan hebben. Het is tijd om de grill eruit te halen! Natuurlijk zijn er ook genoeg mogelijkheden voor een leuke winter bbq, maar dit vergt wel wat voorbereiding.

Wanneer BBQen in de tuin

Naarmate de temperatuur in huis stijgt, wordt het koken buiten steeds aantrekkelijker. We kunnen wat zonneschijn opvangen en het is ook een geweldige manier om het hele gezin erbij te betrekken. Zo vaak gebeurd het niet dat papa zich vrijwillig aanbiedt om te koken, goed nieuws voor mama. Even belangrijk is dat de meeste rommel en spetters van koken buiten de keuken worden bewaard. Dit is een echte bonus omdat het betekent dat het schoonmaken van de keuken tot een minimum wordt beperkt. En als je dan een goede leren bbq schort aanschaft blijft je kleding ook nog eens schoon, en het ziet er professioneel uit.

BBQ-koken is een geweldige manier om de kinderen erbij te betrekken, zowel bij de voorbereiding als, hopelijk, bij het opruimen daarna. Als u goedkope papieren wegwerpborden gebruikt, moeten deze aan het einde gewoon worden verzameld en weggegooid. Ook is het niet nodig om na een BBQ kruimels uit de tuin te verzamelen, want de lokale vogels en andere nachtelijke ‘bezoekers’ zullen dit voor je regelen.

Maak er samen een feestje van

In elke BBQ-zomer kunnen uw kinderen betrokken worden bij het opzetten van de BBQ. Ze kunnen borden meenemen en helpen bij het opzetten van de tafel, hoewel het waarschijnlijker is dat, omdat jij er bent, ze zich graag in de tuin vermaken en gewoon een leuke tijd hebben. Herinneringen aan dagen als deze zijn degenen die ons maken tot wat we zijn naarmate we ouder worden.

Een tip als je hele jonge kinderen hebt, is om zwaardere borden voor ze te gebruiken, alleen voor het geval dat een windvlaag hun eten op de grond kan blazen. Houd er rekening mee dat BBQ’s niet voor een weekend gereserveerd hoeven te worden. Soms is het goed om routine te doorbreken en te ontspannen door iets anders te doen. Op deze manier kunt u de week opbreken en uw batterijen opladen. De verscheidenheid aan menu’s die u met BBQ heeft, wordt alleen beperkt door uw verbeeldingskracht.

In de warmere maanden is BBQ perfect voor als je grootouders op bezoek hebt, of wie dan ook. Buiten in de frisse lucht zijn en een koud biertje drinken, weg van de televisie, brengt iedereen tot een echt gesprek. Dit is vaak niet het geval als u aan huis gebonden bent, want zelfs als u beleefd de televisie uit wilt, kunnen de kinderen andere idee├źn hebben. Buiten in de zon spelen de kinderen en kan iedereen ontspannen, dit is de essentie van een BBQ zomer.

Dit vind je misschien ook leuk...