Waarom een Hortensia Annabelle kopen?

Als je op zoek bent naar nieuwe planten voor je tuin zou je eens naar een Hortensia Annabelle moeten kijken, dit is één van de meest bekende variaties van de hortensia. De reden waarom deze zo populair is, is dat er in het voorjaar prachtige bollen met bloemetjes aan de plant komen die een gezellig aanzicht geven in je tuin. Deze ‘bollen’ worden zo’n 20 centimeter groot en vallen dus goed op. Ook is het snoeien erg makkelijk; knip de takken tot 2 of 3 ogen één keer per jaar.

Is het mogelijk een Hortensia Annabelle in een pot te zetten?

Ja dit is mogelijk, echter moet je er op letten dat de grond genoeg voedingsstoffen bevat. Zo vindt de plant een humusrijke en lichtzure grond het fijnst, je zult merken dat de hortensia veel beter groeit dan in arme grond. Met een pot moet je er ook op letten dat er geen water blijft staan. Een vochtige bodem is belangrijk voor de Hortensia Annabelle, maar het overtollige water moet wel weg kunnen lopen. Indien mogelijk is het wel aangeraden om de plant in vaste grond te zetten, dit heeft vooral voordelen qua vocht.

Hortensia Annabelle in een pot

 

Waar zijn Hortensias te koop?

Aangezien de Annabelle erg bekend en populair is kun je deze in vrijwel elk tuincentrum kopen. Wil je meer over deze mooie plant weten? Dan kan het personeel je uitleg en tips geven. Ook is het mogelijk deze plant online te bestellen, extra makkelijk natuurlijk..

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *