Waarom zou je heesters in je tuinplanten?

De redenen waarom mensen er voor kiezen om heester te planten zijn zeer verschillend, dit komt omdat er zeer veel soorten bestaan. Zo heb je de kleine varianten met bloemetjes zoals de Rhododendron, de Buxus die je in vele vormen kunt snoeien, de kleurrijke Calluna of juist soorten die wel 3 of 4 meter hoog worden.

Heesters zoals de Buxus worden vaak in potten gezet of in de vorm van een lage haag gesnoeid als afscheiding tussen verschillende delen van de tuin. Varianten met bloemen kun je combineren met andere planten om een kleurrijk en gezellig geheel te creëren. Dit zijn dus heester soorten die vooral voor de sier dienen en waar je creatief mee aan de slag kunt.

Ben je op zoek naar wat extra privacy? Dan kan het plaatsen van een hoge heester een optie zijn. Bedenkt je wel of je ook in de winter de extra privacy wil, in dat geval kun je namelijk het beste voor een variant gaan die zijn blad niet verliest.

heesters

Waar zijn heesters te koop?

In tuincentra kun je vele varianten kopen. Soms moet je echter voor de grotere soorten naar een gespecialiseerd tuincentrum. Ook online zul je veel prachtige heesters vinden. Hier vindt je dan ook veel tips voor de verzorging en het planten van je aankoop.

Want ja, vele soorten betekend ook dat deze verschillende eisen hebben qua zon / schaduw, voedingsstoffen in de grond etc. Houd hier dus rekening mee bij het kopen: http://tuinierenplanten.blogspot.nl

 .

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *