Zo fleur je werkomgeving op met bloemen.

Als je veel werkt vanuit huis of op kantoor is het natuurlijk ook fijn om hier een aangename werkplek van te maken. Nog te vaak ziet een werkomgeving er zo uit: overal slingeren boeken rond, glazen, borden en bekertjes niet niet opgeruimd zijn, kaal, weinig decoratie kortom, veel onrust op je heen. De werksfeer wordt daardoor ook onrustig en dit gaat ten koste van de productiviteit, maar dat niet alleen. Je kent het wel, ‘opgeruimd staat netjes’, maar ook dat je daar helder door kunt nadenken. Één van de manieren om jouw werkomgeving een beetje leuker te maken is door wat leuke bloemen aan te schaffen. Hieronder lees je over de voordelen en hoe je precies je werkomgeving kunt opfleuren door bloemen te gebruiken.

Je bent veel productiever

Het is altijd fijn op een opgeruimde werkplek te hebben, niet alleen voor de kamer zelf, maar ook voor jou. Je zult merken dat wanneer je een mooie, opgeruimde plek hebt om te werken, je veel meer rust ervaart. Hoogstwaarschijnlijk wordt het een fijn en rustig plekje waar je met plezier kunt zitten. Daarnaast zul je veel productiever zijn dan in een rommelkamer, want een opgeruimde kamer betekent een opgeruimd hoofd. Kijk dus eens eerlijk naar je eigen werkplek en ruim dingen op die je niet nodig hebt tijdens het werk indien nodig.

Makkelijk

Zo lastig is het echt niet om de werkplek wat op te vrolijken. Integendeel, er is helemaal niet zo veel nodig om het een gezellige en aangename plek te maken. Als je een klein beetje handig bent en creatief zul je al erg ver komen. Je kunt het plekje helemaal personaliseren, zodat het echt je eigen is. Nog een voordeel: het is niet alleen makkelijk, maar ook betaalbaar. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt, maar het hoeft niet duur te zijn.

Voeg kleur toe

Het kan zijn dat je van wit houdt, omdat het rust uitstraalt en het de kamer groter doet lijken. Toch is iets van kleur onmisbaar in jouw unieke werkplek. Het pept de boel simpelweg helemaal op. Vooral lichte kleuren en pasteltinten zijn momenteel helemaal in, maar ga vooral voor de kleuren die jij mooi vind. Kijk bijvoorbeeld voor een plantenmand en doe hier  kleurrijke plantjes in van Easyplants. Ook kun je zelf wat mason jars aanschaffen, of als je nog wat glazen potjes hebt kun je deze beschilderen. Op die manier kun je ook nog op een goedkope manier kleur toevoegen aan jouw werkplek.

Dit vind je misschien ook leuk...